Кременчуцький Центр Дитячої Дипломатії New Generation на базі СШ №10 із поглибленим вивченням англійської мови
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Як ПРОСТО: зберегти природу
10:52
Як ПРОСТО: зберегти природу
Інструкція
1
Кожна людина, виконуючи ряд нескладних правил, вноситиме свій внесок у розвиток здорового і красивого світу. Отже, щоб зберегти природу , потрібно зробити следующее.Мінімізіровать засмічення навколишнього середовища побутовим і промисловим сміттям. Як відомо, період розкладання, наприклад, пластика в природі становить близько 200-300 років. Чи хочемо ми залишити сьогоднішній сміття нашим правнукам? Щоб цього не трапилося, важливо прибирати за собою після пікніків на природі і, звичайно ж, не кидати сміття на вулицях міста.
2
Утримувати в чистоті водні ресурси. Відпочиваючи на пляжі або на березі річки, ні в якому разі не можна скидати в воду сміття та відходи, мити автомашини, адже чистота води - важлива складова здоров'я населення!
3
Піклуватися про раціональне використання ресурсів. Економлячи електроенергію, вимикаючи вчасно воду і світло, набуваючи економічні моделі техніки, ми думаємо про завтрашній день.
4
По можливості користуватися екологічно чистими видами транспорту. Слід віддавати перевагу трамваям і тролейбусам перед автобусами та автомобілями, а в ідеалі їздити на велосипеді - і природі користь, і людині здоров'я.
5
Проводити в школах заняття, присвячені екологічному вихованню підростаючого покоління, організовувати суботники. Адже чим раніше почати знайомити дітей з основами екологічного природокористування, тим більша ймовірність, що в майбутньому вони будуть жити в гармонії з природою.
6
Піклуватися про охорону навколишнього середовища на рівні громадських інститутів. Контролювати роботу атомних станцій, не допускати розливу нафти в моря й океани, будувати сміттєпереробні заводи і по можливості повторно використовувати наявні ресурси, проводити озеленення міста та рекультивацію земель в цілях підвищення родючості, контролювати вирубку лісів, дбати про дотримання балансу чисельності тваринного і рослинного світу.
Корисна порада
Пам'ятайте, що збережена природа сьогодні - це запорука якісного життя завтра, це турбота про тих, хто нам дорогий. Тільки живучи в гармонії з навколишнім середовищем, ми зможемо бути по-справжньому здоровими, а значить, жити повноцінним життям.
Переглядів: 1115 | Додав: teacher_Olha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar