Кременчуцький Центр Дитячої Дипломатії New Generation на базі СШ №10 із поглибленим вивченням англійської мови
Головна » 2014 » Листопад » 26 » ЩО ТАКЕ "РЕЗЮМЕ" І З ЧИМ ЙОГО ЇСТИ.
17:41
ЩО ТАКЕ "РЕЗЮМЕ" І З ЧИМ ЙОГО ЇСТИ.

Куди б молодий спеціаліст, студент, чи то б пак просто активна людина не подалася, усюди вимагають (чи просять, кому як поталанить) резюме. Що ж це таке?

Резюмé (фр. résumé), CV (лат. curriculum vitæ вимовляють курíкулюм вíте, що перекладається як «життєвий шлях») — вид документа, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.

Основна вимога до такого документа — вичерпність потрібних відомостей і лаконічність викладу.

Найчастіше використовується під час прийому на роботу. Мета резюме — зацікавити роботодавця своєю кандидатурою. Подається він із супровідним, де висловлюється бажання отримати те чи інше місце та пояснюється, чому саме ви підходите на цю вакансію.

Це основний документ людини, що шукає роботу. У резюме коротко представляються особисті дані кандидата на посаду та історія його кар'єри. Резюме звичайно складається з наступних пунктів: ціль, освіта, досвід роботи, особисті дані, особисті якості. Залежно від вакансії, на яку претендує кандидат, у резюме вказуються спеціальні навички, необхідні саме для цієї роботи. Якщо підсумувати, то резюме – це своєрідний портрет кандидата, міні-співбесіда з ним. Звичайно, надання кандидатом свого резюме потенційному роботодавцеві є першим кроком при пошуку роботи.

Маю вас застережити, що немає одного варіанту чи шаблону написання резюме. Для кожного окремого випадку, для різних вакансій, вам буде потрібно коригувати дані, додавати нові відомості.

Гарне резюме (не тільки добре складене, а й візуально привабливе), ще один плюсик, тому я пропоную ось таку десятку онлайн сервісів, що надають змогу не тільки створити версію резюме для друку, а ще й версію для електронного перегляду, з можливістю вставки відео, аудіо та ін.

1. http://vizualize.me/
2. http://zerply.com/
3. http://resumup.com/
4. http://cvmkr.com/
5. http://pathbrite.com/
6. http://www.doyoubuzz.com/us/
7. http://www.razume.com/
8. http://www.visualcv.com/
9. http://re.vu/
10.www.jobspice.com/home

 

Переглядів: 411 | Додав: teacher_Olha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar