Кременчуцький Центр Дитячої Дипломатії New Generation на базі СШ №10 із поглибленим вивченням англійської мови
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Мандрівний Docudays UA-2014 в Кременчуці
15:23
Мандрівний Docudays UA-2014 в Кременчуці

Ура-ура, до нас знов завітає Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Вже вчетверте ми прийматимемо фестиваль в Кременчуці. Й плюс ми завітаємо з цікавими документальними фільмами до Комсомольська та Олександрії.

Розпочне цьогорічний Мандрівний фестиваль у Кременчуці стрічка «Євромайдан. Чорновий монтаж» 17го листопада о 18:00. Планується скайп-зустріч з авторами стрічки після перегляду. У рамках фестивалю вечірні кіносеанси відбуватимуться щодня з 17 по 23 листопада о 18-й годині в Просторі Ідей (Чапаєва, 36Б). Денні покази пройдуть в КрНУ та бібліотеках міста (див. розклад в альбомі). А в суботу о 20:00 організатори запрошуємо на ніч документального кіно. Завершить фестивальні дні недільний показ фільму російської режисерки Дар’ї Хльосткіної «Останній лімузин». Заводська тематика фільму буде близька кременчужанам й буде можливість обговорити фільм з його автором (завдяки новітнім технологіям, інтернет і скайп - форева). Також в рамках фестивалю відбудуться закриті покази в деяких навчальних закладах міста (таких як ВПУ № 6, Гімназія № 5, Професійний ліцей імені Макаренка).

Минулих вихідних (8-9 листопада) в нашому місті відбувся тренінг з прав людини (тренером виступав представник відомої в Україні мережі «Розуміємо права людини» - Олександр Войтенко). 15го та 16го листопада планується тренінг з форум-театру, який проведе відома українська правозахисниця Олександра Дворецька. Форум-театр – це методика інтерактивної роботи з вирішення соціальних проблем за допомогою акторів-неакторів та роботи з аудиторією. А в суботу, 22го листопада, відбудеться спілкування з цікавими людьми у доволі новому для Кременчука форматі «Жива бібліотека». Цей формат передбачає наявність людей-книжок, які є експертами у певних питаннях і мають на собі «ярлики», через які часто дискримінуються у суспільстві. Планується присутність таких книжок: представник ЛГБТ-спільноти, екс-ув’язнений, екс-міліціонер, представники мусульманської спільноти, греко-католик, учасниця руху «Фемен».

Нагадуємо, що ФЕСТИВАЛЬ Є НЕПОЛІТИЧНИЙ І НЕКОМЕРЦІЙНИЙ. ВХІД НА ВСІ ПОКАЗИ ТА ЗАХОДИ В РАМКАХ ФЕСТИВАЛЮ - БЕЗКОШТОВНИЙ!

Переглядів: 345 | Додав: teacher_Olha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar